vineri, aprilie 18, 2008

EBAY SALUTĂ ARESTAREA HACKERULUI VLĂDUTZ. PE CÂND O OFERTĂ?fu

EBay salută arestarea hackerului Vlădutz. Pe când o ofertă?Prinderea şi arestarea hacker-ului Vlădutz este un adevărat eveniment pentru compania eBay. După ce a fraudat conturile mai multor utilizatori eBay şi a fost urmărit, timp de trei ani, de Secret Service şi FBI, „teroristul cyberspace” a fost prins la Bucureşti. „Ebay felicită colaborarea dintre autorităţile române şi americane pentru arestarea hackerului care opera sub numele de Vlădutz”, se arată într-un comunicat remis de compania atacată de românul de doar 20 de ani.

Iar cuvintele de mulţumire nu se opresc aici. „Suntem încântaţi că Vlădutz se află în arest, datorită eforturilor depuse de autorităţile române”, continuă oficialii eBay.

„Faptul că partea română a acceptat să coopereze cu eBay şi cu alte agenţii a fost un element de bază în operaţiunea de arestare. Prin capturarea acestui hacker, eBay demonstrează că îşi protejează comunitatea de infractori”. Comunicatul companiei atacate vine la doar câteva ore după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis un mandat de arestare preventivă de 29 de zile pe numele lui Vlad Duiculescu.

COMUNICATUL DE PRESĂ REMIS DE EBAY (pdf)

Tânărul şi-a început „cariera de hacker” în urmă cu 3 ani, când avea 17 ani. Căutat de autorităţile americane, hackerul a fost prins după ce a încercat să vândă unor angajaţi ai eBay chiar programul pe care îl folosise ca să spargă site-ul.

Acum, el riscă 15 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor informatice. Rămâne de văzut însă dacă tânărul care a mobilizat Secret Service şi FBI va fi închis sau „furat” de americani. La doar 17 ani, a reuşit singur să spargă un sistem de a cărui securitate se ocupă o armată de oameni. Iar cazul nu este singular.

Presa italiană şi americană a relatat ani la rând despre o mulţime de fraude comise cu ajutorul internetului în care sunt implicaţi cetăţeni români. Unii dintre ei chiar au fost găsiţi şi apoi ofertaţi tocmai de cei pe care îi prăduiseră.

Antena3.ro

Niciun comentariu: