vineri, aprilie 18, 2008

FINANCIAL TIMES: EŞECUL ROMÂNIEI ŞI BULGARIEI, MOTIV DE RUŞINE PENTRU UE

Financial Times: Eşecul României şi Bulgariei, motiv de ruşine pentru UE Ediţia online a ziarului Financial Times analizează într-un articol publicat vineri progresele pe care le-au făcut România şi Bulgaria de la momentul aderării în Uniunea Europeană. Publicaţia prezintă în special schimbările infime înregistrate în domeniul combaterii crimei organizate şi a corupţiei, propunând aplicarea unor sancţiuni mai drastice din partea UE. Iată, în continuare, textul publicat în Financial Times:

„La momentul aderării la UE, nu se aştepta ca Bulgaria şi România să învingă crima organizată şi corupţia, însă de atunci au făcut atât de puţine progrese în acest sens, încât eşecul lor devine un motiv de ruşine pentru Uniune.

Două asasinate comandate în această lună în Bulgaria sunt o reamintire dură a unei realităţi dintr-o ţară în care din 2001 s-au înregistrat cel puţin 120 de crime de factura mafiotă, nerezolvate. Demisia lui Rumen Petkov, ministrul de interne, după întâlnirea cu capii suspectaţi ai crimei organizate, a confirmat imaginea intunecată. În România, situaţia e mai bună. Corupţia, nu crima organizată, este subiectul principal. Reformele comandate de UE au fost amânate din cauza maşinaţiilor politice.
continuarea pe antena3

Niciun comentariu: