miercuri, aprilie 16, 2008

PLICULEŢE DE ZAHĂR CU IMAGINEA LUI ADOLF HITLER

Pliculeţe de zahăr cu imaginea lui Adolf Hitler În câteva cafenele din Croaţia, au fost descoperite mai multe pliculeţe de zahăr cu imaginea lui Adolf Hitler şi bancuri despre Holocaust tipărite dedesubt, determinând declanşarea unei investigaţii ample. Potrivit poliţiei, pacheţelele cu zahăr au fost produse de o mică firmă din oraşul Pozega. Incidentul pune într-o lumină proastă autorităţile, care au promis să rupă toate legăturile cu simpatiile naziste din trecut.

Între anii 1941-1945, Croaţia a fost un aliat fidel al regimului german nazist, adoptând legi de epurare etnică sub care mii de sârbi, evrei, ţigani şi croaţi anti-fascişti au fost ucişi în lagăre de concentrare. Directorul centrului Simon Wiesenthal, Efraim Zuroff, şi-a exprimat 'repulsia şi dezgustul' provocate de faptul că asemenea obiecte pot fi produse în epoca modernă, într-o ţară care a participat activ la Holocaust.

Zuroff a cerut autorităţilor croate să-i oblige pe proprietarii fabricii să retragă imediat pliculeţele de pe piaţă, în conformitate cu legea împotriva urii rasiale, religioase sau etnice.

Rompres

Niciun comentariu: