joi, iulie 24, 2008

ANGELA MERKEL: DECIZIA C.E. DE A CONTINUA MONITORIZAREA ROMÂNIEI ESTE CORECTĂ





Angela Merkel: Decizia C.E. de a continua monitorizarea României este corectăComisia Europeană a decis să continue monitorizarea României şi Bulgariei, întrucât progresele făcute de cele două ţări în lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate „nu sunt suficiente”. Această decizie a fost catalogată drept „corectă” de către cancelarul german Angela Merkel, care a cerut României şi Bulgariei să se implice mai puternic în vederea respectării standardelor europene.

„Aceste rapoarte nu ne pot mulţumi. Doresc ca data viitoare, rapoartele să fie mai bune. Fără progrese vizibile şi credibilitatea Guvernelor în ochii propriului electorat are de suferit”, a declarat Angela Merkel, citată de Mediafax.

Pentru atingerea obiectivelor cerute de Comisia Europeană, România va primi sprijinul Marii Britanii conform unei declaraţii făcute de Ministerul Afacerilor Externe din Marea Britanie pentru Mediafax. Ministerul de Externe britanic a salutat progresele făcute de Guvernul român, apreciind că procesul de monitorizare a ajutat România să îşi concentreze toate eforturile în vederea împlinirii reformelor corespunzătoare. „Credem că procesul de monitorizare a ajutat România să îşi concentreze toate eforturile în vederea împlinirii reformelor corespunzătoare. Progresul realizat până în momentul de faţă reprezintă o dovadă în acest sens”, spune ministrul de Externe de la Londra.

Antena3.ro

Niciun comentariu: