marți, iulie 22, 2008

ÎN SEMN DE PROTEST, UN BELGIAN ŞI-A PLĂTIT FACTURILE ÎN MONEDE DE 1 EUROCENT





În semn de protest, un belgian şi-a plătit facturile în monede de 1 eurocentUn belgian s-a dus să-şi plătească facturile la facilităţi cu roaba plină cu bani. A adunat numai monede de 1 eurocent, ca semn de protest faţă de preţurile mari la electricitate. Suma datorată, aproape o mie de euro, a cântărit 215 kilograme.

„Când am primit factura la electricitate am fost foarte furios. Furia nu e bună. Adică e în regulă să fii mânios, este un sentiment normal, dar trebuie să şi faci ceva să o controlezi. M-am gândit, bine, dacă vor să plătesc atât de mult, voi plăti în eurocenţi. De ce? Pentru că atâta valorează societatea noastră.”

Patrick Janssen a strâns suma de 931 de euro în monede de câte 1 eurocent, cu care a umplut două roabe. A mai chemat un prieten să-l ajute şi au parcurs pe jos cei aproape 3 kilometri şi jumătate până la casieriile Electrobel. Belgianul a explicat că a recurs la acest gest în numele cetăţenilor europeni care trebuie să fac economii pentru a acoperi costurile tot mai mari ale energiei.

Antena 3

Niciun comentariu: