vineri, iulie 25, 2008

BANCURI DE DICTATOR: GLUMELE FĂCUTE DE HITLER PE SEAMA SUBALTERNILOR

Bancuri de dictator: Glumele făcute de Hitler pe seama subalternilorAdolf Hitler, unul dintre cele mai sinistre personaje ale istoriei avea un simţ al umorului pe măsura renumelui său, principala ţinta a glumelor fiind generalii nazişti din anturajul său. Toate aceste lucruri sunt evidenţiate într-o nouă carte scrisă de ultimul supravieţuitor al buncărului în care s-a ascuns liderul nazist. „Victima” favorită a glumelor sale, scrie The Daily Telegraph, era Herman Göring, şeful aviaţiei germane, căruia îi plăcea să-şi acorde decoraţii şi medalii.

Iată şi o parte din glumele favorite ale fuhrer-ului prezentate în cartea „The Last Witness” („Ultimul martor”):

Hitler povestea cum doamna Göring l-a surprins, la un moment dat, pe soţul său în timp ce rotea de zor un baston deasupra propriilor izmenele şi l-a întrebat ce încearcă să facă. Hitler glumea apoi spunând că generalul i-a explicat soţiei că îşi promovează pijamaua la rangul de salopetă.

Cu o altă ocazie, fuhrer-ul a observat că Heinrich Hoffman, fotograful său oficial, a băut peste măsură de mult şi i-a spus: „Nu te aşeza lângă şemineu! Ai putea să iei foc.”

Hitler obişnuia să facă şi glume macabre pe seama victimelor lagărelor de concentrare. Toate acestea sunt prezentate în cartea „Ultimul martor”, scrisă de Rochus Misch, în vârstă de 90 de ani, care a fost telefonist în buncărul din Berlin, locul unde s-a sinucis Hitler, în anul 1945. Cartea urmează a fi lansată în acest an, în Marea Britanie.

Fotografie: ibibo.com

Antena3.ro

Niciun comentariu: