joi, iulie 24, 2008

ASPIRE ONE, PRIMUL "NET-BOOK" DE LA ACER

Aspire one, primul net-book de la AcerPiaţa mini laptop-urilor este în continuă creştere, lucru de care profită şi Acer prin sub-notebook-ul Aspire one. Laptop-ul Acer costă doar 379 de dolari, în timp ce Asus Eee, principalul său rival, este mai scump cu 120 de dolari. Acer a declarat că a construit Aspire one având un singur scop şi anume îmbogăţirea vieţii oamenilor prin simplitate, oferind acces uşor la internet şi o mai facilă comunicare în tot ceea ce înseamnă comunităţi sociale virtuale.



Aspire one foloseşte sistemul de operare Linpux Linux Lite, timpul de pornire şi oprire fiind astfel considerabil redus. Mulţumită unui soft special dedicat mail-ului pot fi deschise separat şase conturi de e-mail, într-o singură fereastră, şi un program Messenger prin care pot fi accesate principalele conturi de acest tip.



Aspire one a fost desenat în funcţie de ceea ce au cerut consumatorii, conform Acer, şi anume comunicarea mobilă, oriunde te-ai afla. Aşadar, designul notebook-ului este esenţial, iar prin miniaturizarea componentelor interioare greutatea a fost şi ea redusă substanţial, la sub un kilogram, rezultatul fiind un laptop foarte atrăgător, uşor şi cu adevărat mobil.



Tastatura lui Aspire one a fost concepută special pentru comunicare nefiind făcut niciun rabat, şi având dimensiunile uneia normale. Ecranul lui Acer Aspire One este suficient de mare (8,9 inch) pentru a suporta rezoluţia maximă de 1024x600.



Aspire one, specificaţii complete:
-display LED-backlit de 8,9 inch, 1024 x 600
-procesor 1.6GHz Atom N270
-512MB DDR2 SDRAM (memoria poate fi mărită)
-cameră de 1.3 megapixeli, SDHC şi multi-format media readers
-802.11b/g, Ethernet, trei posrturi USB 2.0, VGA, şi mufă audio out de 3.5mm
-mini PCI slot pentru WWAN
-hard drive de 80GB (cu XP) sau 8GB solid state (cu Linux)
-2,5 sau 5 hours prin bateriile cu 3 ori 6 celule în modelul XP, 3 sau 7 hours cu Linux
-greutate aproximativ 1kg

Fotografii: Acer.com

Antena3.ro

Niciun comentariu: