miercuri, iulie 23, 2008

CERCETĂTORII CER CA POPEYE SĂ FIE INTERZIS PENTRU CĂ DĂUNEAZĂ COMPORTAMENTULUI COPIILOR





Cercetătorii cer ca Popeye să fie interzis pentru că dăunează comportamentului copiilorCel mai cunoscut marinar ar trebui interzis pentru că este violent. Vorbim despre Popey marinarul. O fi bine că mănâncă spanac, dar se bate prea des cu personajele rele. Aşa că, susţin cercetătorii americani, face parte din programele agresive care influenţează negativ comportamentul copiilor.

Unul dintre cei mai renumiţi profesori americani spune că Popeye nu mai e bun pentru copii. Cercetătorul crede că micuţii imită comportamentul agresiv al lui Popeye. "Cele mai multe episoade din Popeye conţin foarte multă violenţă, o persoană bate o altă persoană pentru tot felul de motive", spune Craig Anderson, directorul Centrului Pentru Studierea Violenţei.

Acum profesorul cercetează comportamentul micuţilor din România şi susţine că ţara noastră este în top în ceea ce priveşte agresivitatea copiilor. "Copiii învaţă din ceea ce văd, învaţă că violenţa funcţionează, că băiatul bun îl bate pe cel rău şi aşa ar trebui să se comporte când cineva se poartă urât cu ei", a declarat Anderson.



Universitarii colaborează deja cu Facultatea din Timişoara şi caută sprijin la Inspectoratele Şcolare Judeţene. În judeţul Hunedoara au început chiar un studiu. Peste 200 de copii vor fi supravegheaţi 3 ani împreună cu părinţii şi dascălii lor. Rezultatele vor fi trimise la CNA.

Observator

Niciun comentariu: