vineri, iulie 25, 2008

PIRATERIA ONLINE ARE ZILELE NUMĂRATE. ACORD ÎNTRE FURNIZORII BRITANICI DE INTERNET ŞI CASELE DE DISCURI

Pirateria online are zilele numărate. Acord între furnizorii britanici de internet şi casele de discuriŞase dintre cei mai mari provideri de internet din Marea Britanie au pus la cale un plan de stopare a pirateriei online, anunţă BBC. Înţelegerea a fost mediată de Guvern şi va consta în trimiterea a sute de scrisori persoanelor suspectate că ar împărtăşi ilegal muzică. Industria muzicală însă doreşte restricţionarea accesului la internet pentru cei care ignoră avertismentele, lucru pentru care providerii de internet declară că nu sunt deocamdată pregătiţi, conform BBC.

Companiile care au semnat înţelegerea sunt BT, Virgin, Orange, Tiscali, BSkyB şi Carphone Warehouse. "Majoritatea furnizorilor importanţi de internet sunt conştienţi, în prezent, de faptul că au responsabilitatea de a se ocupa de cei care împărtăşesc ilegal fişiere prin intermediul reţelelor acestora", a declarat Geoff Taylor, reprezentatntul industriei muzicale, citat de BBC.

Potrivit acestuia a fost nevoie de mai mulţi ani pentru ca providerii de net să adopte această optică. Prin acest plan se încearcă implicarea şi colaborarea firmelor în lupta împotriva "sharing-ului" ilegal de muzică. "Discuţiile continuă între casele de discuri şi providerii de internet", a declarat Taylor.

Fotografie: www.lsurveille.com

Antena3.ro

Niciun comentariu: