miercuri, iunie 25, 2008

Cea mai tanara mama din lume a nascut la 5 ani

Cazul Florinei, fetita de 11 ani care a ramas insarcinata dupa ce a fost violata de unchiul ei, nu este singular. Cea mai tanara mama din lume a nascut la varsta de cinci ani, in anul 1939.

Imaginea principala
Lina Medina, o fetita de cinci ani din Lima, Peru, a nascut prin cezariana in luna mai a anului 1939.

Lina s-a nascut pe 27 Septembrie 1933, in satul Paurange. Avea numai cinci ani si opt luni cand a nascut un baietel, pe 14 mai 1939.

Site-ul Tripod.com relateaza ca parintii fetitei au crezut initial ca Lina avea o tumora abdominala. Nereusind sa gaseasca remediul pentru afectiunea fetitei, tatal sau a dus-o la spital. Dupa numai o luna, Lina a nascut un baietel.

Nascut la termen la maternitatea din Lima, Peru, baietelul, botezat Gerardo, cantarea 2,7 kg si era dezvoltat normal. Fetita si copilul ei au putut parasi spitalul dupa numai cateva zile.

In urma studiilor efectuate de Dr. Lozada, cel care a operat-o pe fetita, s-a descoperit ca Lina avea ciclu menstrual inca de la varsta de opt luni si sani dezvoltati de la varsta de patru ani.

Potrivit Wikipedia.com, nu au existat niciodata dovezi care sa ateste faptul ca fetita ar fi ramas insarcinata altfel decat normal. Cu toate acestea, ea nu a divulgat niciodata cine este tatal copilului.

Tatal Linei a fost arestat pentru suspiciune de viol si incest, insa a fost eliberat dupa putin timp din lipsa de probe.

Baiatul Linei, Gerardo, a aflat la varsta de zece ani ca cea despre care credea ca este sora lui era de fapt mama sa. Gerardo a murit in 1979, la 40 de ani, in urma unei afectiuni care ii afecta maduva spinarii, insa medicii nu au putut stabili nici o legatura intre aceasta afectiune si faptul ca mama sa fusese atat de tanara.

Lina Medina a nascut cel de-al doilea baiat in 1972. Barbatul traieste acum in Mexic.

Articol publicat in NewsReport

Niciun comentariu: