joi, iunie 26, 2008

CNA ÎI SOLICITĂ PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU SĂ NU PROMULGE LEGEA "ŞTIRILOR POZITIVE"

CNA îi solicită preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge legea ştirilor pozitiveIntenţia parlamentarilor de a impune posturilor TV şi radio să difuzeze ştiri pozitive a stârnit reacţii negative nu doar în rândul mass-media, ci şi printre membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului. Astfel, preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a anunţat că instituţia pe care o conduce îi va cere preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge noua lege a audiovizualului, fiind împotriva modificărilor care vizează obligativitatea difuzării de ştiri pozitive.

Popescu a mai spus că a fost "neplăcut surprins" de faptul că nu a fost nici măcar invitat la dezbaterile din plenul Senatului. Dacă membrii CNA ar fi fost prezenţi, cel mai probabil această lege nu ar fi fost aprobată. Mai mult, preşedintele Consiliului a precizat că această măsură este total inoportună, în condiţiile în care CNA şi Ministerul Culturii au propus deja modificarea Legii audiovizualului.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, un proiect legislativ care modifică legea audiovizualului. Iniţiatorii acestui proiect sunt senatorul PRM Gheorghe Funar şi deputatul PNL Ioan Ghişe. Aceştia susţin că este nevoie de această modificare pentru că preponderenţa ştirilor negative are un efect nociv şi ireversibil asupra vieţii şi sănătăţii oamenilor. Iniţiatorii legii susţin „că manipularea şi autoritarismul penetrează mult mai uşor persoanele cu afecţiuni emoţionale şi psihice."

Legea a fost adoptată de Senat, care este Cameră decizională. Singura modalitate prin care legea ar putea să nu intre în vigoare este de a fi trimisă înapoi în Parlament de preşedintele Traian Băsescu.

Sursă foto: www.cna.ro

Antena3.ro

Niciun comentariu: