marți, iunie 24, 2008

SINTEZA ZILEI: BĂSESCU ESTE "MÂRLAN" CU JURNALISTA RFI, IAR TĂRICEANU RÂDE "CA UN PAPAGAL"

Sinteza Zilei: Băsescu este mârlan cu jurnalista RFI, iar Tăriceanu râde ca un papagalPreşedintele Traian Băsescu este din nou în atenţia presei. La întrebarea unei jurnaliste de la Radio France Internationale, adresate în cadrul unei confeirnţe de presă, şeful statului i-a spus acesteia că “şi întrebările trebuie să probeze un minim de inteligenţă” şi a bătut-o ironic pe obraz. Analistul politic Ion Cristoiu se declară surprins că Băsescu “s-a oprit şi nu a bătut-o pe fund pe ziaristă”. Cristoiu spune că bătaia pe faţă este una “sexistă”, demnă de un “bărbat care traversează criza în apropiere de 60 de ani”.

Gestul nu este justificat nici din punctul de vedere al unui bărbat, cu atât mai puţin din cel al unui şef de stat, declară analistul politic.

ION CRISTOIU: BĂSESCU S-A COMPORTAT CA UN MÂRLAN CU JURNALISTA DE LA RFI


Pe de altă parte, Valentin Stan evidenţiază şi complicitatea de care a dat dovadă premierul Călin Popescu Tăriceanu la gestul "mârlan" al preşedintelui. “Tăriceanu se zgâieşte ca un papagal şi râde în fundal când o jurnalistă este jignită”, spune analistul politic.

VALENTIN STAN: TĂRICEANU RÂDE CA UN PAPAGAL CÂND BĂSESCU JIGNEŞTE JURNALISTA RFI


Gestul preşedintelui este menit să sublinieze prostia de care a dat dovadă ziarista, adresând o asemenea întrebare. Preşedintele jigneşte jurnalista şi încalcă o normă democratică ce obligă orice şef de stat să asculte de vocea poporului prin presă, mai ales că întrebarea era corectă.

Valentin Stan îl acuză pe preşedinte de incompetenţă în reprezentarea României la nivelul Uniunii Europene, pentru că nu cunoaşte mecanismele şi instituţiile europene.

O alta insultă la adresa opiniei publice este conform celor doi analişti politici şi declaraţia preşedintelui Băsescu potrivit cărora nu va mai raspunde la întrebări în cadrul conferinţei, ci în avion.

Antena3.ro

Niciun comentariu: