luni, iunie 23, 2008

Externalizarea distributiei taie 500 de joburi la Coca-Cola

Coca-Cola HBC Romania, cel mai mare producator de bauturi racoritoare de pe piata locala, cu afaceri estimate la peste 450 mil. euro, isi va reduce cu 20% numarul de salariati, dupa ce va transfera 500 de angajati din distributie catre companii specializate.

Astfel, potrivit estimarilor ZF, imbuteliatorul local al Coca-Cola va ramane cu 2.300 de angajati la finalul procesului de externalizare a distributiei catre companiile Aquila, OTZ si Semprest.

"Pana la acest moment, o proportie mare a angajatilor nostri au optat sa-si continue activitatea in cadrul celor trei companii", a spusMugurel Radulescu, directorul de relatii publice si comunicare al Coca-Cola HBC Romania.

Filiala locala a Coca-Cola Hellenic se afla intr-un proces de eficientizare a businessului, dupa ce anul trecut a decis sa mute fabrica din Bucuresti cu 125 de angajati in orasul Ploiesti, si a disponibilizat 100 de salariati care au refuzat relocarea. Locatia fostei fabrici din Capitala a fost transformata in spatii de depozitare.

Masurile de eficientizare a activitatilor la nivel local anuntate atat de Coca-Cola, cat si de principalul competitor Pepsi vin pe fondul accelerarii cresterii pretului materiilor prime si al utilitatilor. In plus, intrarea in Uniunea Europeana i-a obligat pe marii producatori alimentari sa-si transfere fabricile din interiorul oraselor in afara acestora.

Anul trecut, Coca-Cola HBC Romania a raportat o crestere de 23% a vanzarilor in volum fata de 2006, trecand pentru prima data pragul de un miliard de litri (vanzari anuale). Acesta este cel mai mare ritm de majorare a vanzarilor companiei din ultimii sapte ani.
sursa ZF

Niciun comentariu: