joi, iulie 03, 2008

ARGEŞ. ZECI DE ŞOFERI CARE AU DAT MITĂ PENTRU PERMISE, IMPLICAŢI ÎN ACCIDENTE GRAVE

Argeş. Zeci de şoferi care au dat mită pentru permise, implicaţi în accidente grave Cel puţin douăzeci dintre şoferii bănuiţi că şi-ar fi luat permisul la Argeş cu mită au fost implicaţi în accidente grave. Surse din rândul anchetatorilor susţin că au fost verificate până acum doar o treime din cele peste două mii de persoane care şi-au luat carnetul la Piteşti. În numai doi ani cei 20 de şoferi au fost implicaţi în 21 de accidente, unele dintre ele extrem de grave. Trei persoane şi-au pierdut viaţa, 17 au fost rănite grav iar 25 uşor.

Unul dintre ei a avut, într-un singur an, două accidente şi a rănit grav două persoane. Cei răniţi sunt victimele fără voie ale sistemului de mită de la Argeş. Din filiera mitei de la Piteşti făceau parte 20 de angajaţi.

Capii reţelei, care livrau carnete de conducere pe bandă rulată, erau, potrivit anchetatorilor, chiar şeful şi adjunctul de la Permise Auto. Până la finalizarea anchetei oamenii deveniţi şoferi peste noapte, cu ajutorul banilor oferiţi, pot conduce liniştiţi pe şoselele ţării.

Aceştia vor îşi vor păstra permisele până când va există o decizie definitivă a unei instanţe care să le anuleze acest drept, de a conduce.

Observator

Niciun comentariu: