joi, iulie 03, 2008

SINDICALIŞTII NU SE LASĂ: SALARIUL MINIM TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA 600 DE LEI

Sindicaliştii nu se lasă: salariul minim trebuie să ajungă la 600 de lei Majorarea salariului minim pe economie rămâne un punct sensibil al discuţiilor dintre Guvern şi sindicate. Protestele continuă chiar şi după ce premierul Tăriceanu a anunţat răspicat că salariile nu vor fi majorate. Sindicaliştii i-au răspuns însă şefului Executivului printr-o nouă solicitare: salariul minim trebuie să ajungă la valoarea de 600 de lei. Mai mult, sindicaliştii nu s-au ferit nici să lanseze avertismente. Atitudinea „sfidătoare” a Guvernului nu va rămâne nesancţionată la alegerile din toamnă, anunţă vicepreşedintele BNS, Ovidiu Jurca, citat de Mediafax.

„Dacă săptămâna viitoare nu ne întâlnim cu premierul Tăriceanu, vom trece la următorul pas, mitingul de amploare, apoi vom informa forurile europene că Guvernul României nu-şi respectă angajamentele, iar sancţiunea supremă va fi dată în toamnă, la alegeri”, a declarat Jurca pentru agenţia de presă citată.

În urma şedinţei de Guvern de miercuri, premierul Tăriceanu a declarat că „o creştere salarială în acest moment ar fi neproductivă”. Anunţul a venit după protestele sindicaliştilor, care au pichetat miercuri sediile Ministerelor Muncii şi Finanţelor.

Antena3.ro

Niciun comentariu: