marți, iulie 01, 2008

LECŢIE DE LA TURCI: UN PASAJ SIMILAR CU CEL DIN BĂNEASA, CONSTRUIT ÎN DOAR 35 DE ZILE

Lecţie de la turci: Un pasaj similar cu cel din Băneasa, construit în doar 35 de zileUn pasaj rutier poate fi construit în doar 35 de zile. Nu în România, ci în Turcia. Un pasaj din Ankara, similar cu cel la care se lucrează acum în Băneasa, a fost construit într-o lună şi câteva zile, într-o zonă aglomerată a oraşului – zona gării. La noi, după 12 zile de la demararea lucrărilor, şantierul de pe şoseaua Bucureşti – Ploieşti este încă în faza incipientă.

NewsFM.ro informează că, potrivit site-ului oficial, primăria din Ankara „a stabilit un nou record mondial, construind un pasaj de 430 de metri lungime, cu 80 de metri în partea subterană în 35 de zile”, după ce iniţial şi-a propus un termen de 70 de zile pentru a realiza proiectul.

În Băneasa, pasajul are 870 de metri lungime, 72 de metri de lucrare sub pământ, iar restricţiile pe DN1, intrate în vigoare pe 18 iunie, rămân în picioare 6 luni, dacă nu şi mai mult, în cazul unor amânări.

„În fiecare zi, pe DN1 trec peste 16.000 de maşini, conform ultimului recensământ de circulaţie realizat în 2005. O nouă măsurătoare a traficului va fi făcută în 2010”, mai notează NewsFM.

Antena3.ro

Niciun comentariu: