joi, iulie 03, 2008

F-1 ATTACK, BOLIDUL CREAT MANUAL CARE CONCUREAZĂ CU FERRARI SAU LAMBORGHINI

F-1 Attack, bolidul creat manual care concurează cu Ferrari sau Lamborghini Un slovac a creat o nouă marcă de maşini sport care poate concura serios cu Ferrari sau Lamborghini. Bolidul se numeşte Attack şi este sută la sută fabricat manual. Preţul: 70.000 de euro. Uşile autovehiculului se deschid pe verticală, are doar două locuri, dar interiorul este extrem de spaţios. Bolidul poate atinge suta de kilometri în 5,1 secunde.

Dick Kvetnansky, inventatorul maşinii F-1 Attack, spune că „această maşină nu e un simplu obiect. E visul nostru, e copilul nostru. Am creat-o aşa cum ne-a plăcut nouă, iar cumpărătorul e liber să decidă. Ori se va îndrăgosti de ea, ori nu îi va plăcea din start”. Designul a fost pus la punct pe un şerveţel, într-un restaurant din Bratislava, în 1997. Tocmai de aceea rezulatul final pare incredibil. Este fabricată manual, iar constructorul speră să realizeze cel puţin 40 de astfel de bolizi în acest an. În 2009, ţelul lui este de 120 de maşini.

„Senzaţia este ca atunci când porţi un tricou ud. Maşina se lipeşte de tine, iar tu de ea, e un singur trup, o singură fiinţă”, mărturiseşte el. Constructorul slovac a intrat în această branşă prin anii '80, cu un simplu un atelier auto. Apoi a început să producă maşini Ferrari false, folosite în special pentru cascadorii la Hollywood. Afacerea a mers bine, până când compania Ferrari i-a interzis să construiască maşinile false pe motiv că lezează imaginea firmei. Acum, modelul F-1 Attack, cu totul original, poate deveni un concurent serios pentru orice marcă de maşini sport.

Observator

Niciun comentariu: