miercuri, iulie 02, 2008

REDACŢIA BBC ÎN LIMBA ROMÂNĂ SE ÎNCHIDE LA 1 AUGUST

Redacţia BBC în limba română se închide la 1 augustReprezentanţii BBC World Service au anunţat că vor închide redacţia în limba română. Radio BBC România, care transmite aproape 4 ore pe zi şi beneficiază de o pagină de internet proprie, urmează să-şi înceteze emisia la 1 august 2008, după 68 de ani de activitate continuă.

Redacţia în limba română este ultima din BBC World Service într-o limbă alta decât limba engleză, care mai transmite în prezent într-o ţară membră a Uniunii Europene, precizează BBC Romanian.com. Structura BBS WS a fost reevaluată din prisma bugetului instituţiei, care a fost stabilit pentru anii 2008-2011, împreună cu guvernul din Marea Britanie, în octombrie 2007.

Aceasta este singura inchidere prevăzută în acest interval de timp.

Consiliul de administraţie al BBC şi Ministerul englez de Externe a aprobat decizia luată în urma scăderii considerabile a audienţei de pe piaţa media românească.

În ciuda acestei hotărâri, publicul din România va mai putea urmări programe BBC Globas News, precum radio BBC WS, televiziunea BBC World News, precum şi pagina de internet bbc.com/news. Radio BBC care funcţionează în prezent pe teritoriul României va continua să transmită exclusiv în limba engleză, în timp ce frecvenţele din Moldova vor emite şi în rusă şi ucraineană, dacă autorităţile de la Chişinău vor fi de acord.

Redacţia BBC WS România are 46 de angajaţi, dinter care 30 la Bucureşti, 4 la Chişinău şi 12 la Londra. Prin închiderea acesteia, se vor economisi 1,3 milioane de lire sterline.

Sursă foto: www.bbc.co.uk Antena3.ro

Niciun comentariu: