vineri, iulie 04, 2008

RADIO EUROPA LIBERĂ ÎŞI ÎNCETEAZĂ EMISIA ÎN ROMÂNIA, LA 1 AUGUST

Radio Europa Liberă îşi încetează emisia în România, la 1 august Încă un post de radio îşi încetează emisia în România. După ce BBC World Service a anunţat că va închide redacţia în limba română, Radio Europa Liberă va înceta şi ea să emită în ţară. De la 1 august, postul de radio îşi închide porţile. La 18 ani de la Revoluţie, se pare că democraţia din România a intrat pe făgaşul normal, iar libertatea de expresie nu mai trebuie protejată de posturi străine de radio.

Preşedintele Radio Europa Liberă a precizat că încetarea transmisiei în România reprezintă „un pas necesar”, dat fiind faptul că piaţa media din România şi competiţia internă au crescut semnificativ de la aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană, scrie Mediafax. În timpul regimului comunist, Europa Liberă era cel mai ascultat post de radio, alături de Vocea Americii, fiind singurele surse de unde românii aflau şi altceva decât ceea ce transmiteau liderii partidului comunist.

Radio Europa Liberă a emis în România timp de 60 de ani. Postul îşi va continua însă transmisia în Republica Moldova şi în regiunea Transnistria. Postul este finanţat de Congresul Statelor Unite şi transmite în ţările Europei de Est şi Orientului Mijlociu, fiind înfiinţat în timpul Războiului Rece, pentru a combate regimul comunist.

Antena3.ro

Niciun comentariu: