joi, ianuarie 03, 2008

Cele 9 principii originare in alimentatie




Vrei sa-ti croiesti viata in asa fel incat sa fii in armonie cu radacinile din care te-ai dezvoltat? Iata 9 pasi “inapoi” catre propriul tau viitor:

1. Mananca in fiecare zi intre 8-10 fructe si legume diferite, de toate culorile, sau macar cate 2 la fiecare masa si gustare.
2. Carbohidratii sunt baza dietei si provin dintr-o varietate de legume cu amidon, cereale integrale, fructe, legume si miere. Trebuie sa mananci cel putin 50 g de fibre pe zi.
3. Ca sa reduci grasimile saturate si sa cresti cantitatea de grasimi nesaturate in defavoarea celor saturate mananca piept de pasare curatat de piele, peste, fructe de mare si carne de vanat, ca sursa de carne. Alege numai produse din lapte degresat.
4. Grasimile sanatoase dintr-o dieta provin din acizii grasi omega-3 care se gasesc in peste, vanat, nuci si semintele de in, si din grasimile nesaturate continute in alune, avocado, masline, ulei de masline si ulei de rapita.
5. Gusta, nu te imbuiba, si ia 5-6 mini-mese pe zi.
6. Evita sau limiteaza mancarea procesata, care are prea mult zahar, faina rafinata, sare si aditivi.
7. Bea apa, cel putin 8 pahare sau 2 l pe zi.
8. Daca iei in greutate mai mult de 2 kg, tine de buna voie post pentru o vreme, scazand consumul de calorii si crescand activitatea zilnica.
9. Ia suplimente nutritive si vitamine, cu responsabilitate.
from citynews

Niciun comentariu: