miercuri, ianuarie 02, 2008

Franta isi ia adio de la fumatul in cafenele si restaurante


De la 1 ianuarie, in Franta se aplica masura interdictiei fumatului in cafenele, restaurante, discoteci, cazinoruri sau hoteluri. Astfel Franta se alatura altor tari euopene, ca Spania, Italia, Irlanda, Suedia sau Marea Britanie.In Germania masura s-a lovit de rezistenta patronilor, carora interdictia le amintea de o decizie similara a lui Adolf Hitler. `

Desi masura intra in vigoare de la 1 ianuarie, ministrul francez al Sanatatii a decis sa fie pusa in aplicare dupa 24 de ore, astfel incit fumatorii sa se poata bucura de o tigara in noaptea de Revelion si in prima zi a noului an.

De miercuri insa, cei care vor incalca legea risca sa primeasca amenzi usturatoare. Autoritatile vor incerca pentru inceput sa-i convinga cu vorba buna pe fumatori sa renunte la acest obicei.

Anul trecut in februarie in Franta a fost interzis fumatul in intreprinderi, scoli, spitale si in mijloacele de transport in comun. Interzicerea fumatului in baruri, cafenele si restaurante se mai aplica in opt landuri din Germania si ea s-a lovit de rezistenta patronilor, masura amintindu-le de o decizie similara a lui Adolf Hitler.

Si in Romania in 2008 ar trebui sa se interizica fumatul in restaurante, a anuntat ministrul Sanatatii.
from hotnews.ro

2 comentarii:

Unknown spunea...

eu stiam ca e interzis deja de anul trecut...

lucian cuibus spunea...

pai teoretic da, dar au lasat zilele de inceput de an libere la fumat si doar apoi o sa aplice sanctiuni:P