joi, ianuarie 03, 2008

Comando pentru eliberarea escrocului Sever Mureşan

Organizaţia Europeană pentru Drepturile Omului susţine că mâine, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, l-ar graţia pe Sever Mureşan

Un ONG care pretinde că are susţinerea Comisiei Europene a anunţat oficial graţierea lui Sever Mureşan, arestat în Franţa. Investigaţiile preliminare ale ziarului "Adevărul" scot însă la iveală date care converg către o posibilă escrocherie.

În plasa afacerii neguvernamentale au căzut personalităţi de pe scena politică românească, precum Ion Iliescu, Gigi Becali sau Gelu Voican-Voiculescu, care figurează ca preşedinţi sau vicepreşedinţi de onoare ai acestui ONG-fantomă.

"Preşedintele francez Nicolas Sarkozy urmează să semneze la 4 ianuarie 2008 graţierea omului de afaceri Andrei Sever Mureşan, urmărit pentru tentativă de omor şi spălare de bani (…) Nu a fost o luptă uşoară.(…) Mai multe agenţii de securitate europene au dovedit că dosarul Mureşan a fost făcut la cerere şi mai ales că persoana care a cerut ca Andrei Sever Mureşan să fie pus după gratii este un înalt demnitar român, al cărui nume nu poate fi divulgat!"

Aşa sună o ştire Rompres (din 31 decembrie 2007), pe cât de senzaţională pe atât de ciudată. Senzaţională pentru că vine din partea unei agenţii cât se poate de credibile. Ciudată pentru că vorbeste despre o graţiere dinainte anunţată, fapt fără precedent în procedura judiciară internaţională clasică.

Nicolas Sarkozy şi Sever Mureşan

În comunicatul OEDO remis Rompres şi semnat de "comisarul Ştefan Rostaş", organizaţia îşi exprimă "bucuria şi reuşita în ce priveşte negocierile cu preşedinţia Franţei şi Ministerul francez al Justiţiei, pentru punerea în libertate şi anularea procedurilor iniţiate împotriva lui Andrei Mureşan de către autorităţile franceze".

Rompres mai precizează că documentul OEDO vorbeşte despre faptul că "anularea procesului «nu a fost o luptă uşoară, întrucât au fost implicate şi serviciile române, dar după o anchetă de 4 luni străduinţa agenţilor pe lângă Organizaţia Europeană pentru Drepturile Omului a fost un succes»".
În comunicatul preluat de Rompres de la Organizaţia Europeană pentru Drepturile Omului se mai susţine:

"Mai multe agenţii de securitate europene au dovedit că dosarul Mureşan a fost făcut la cerere şi mai ales că persoana care a cerut ca Andrei Sever Mureşan să fie pus după gratii este un înalt demnitar român, al cărui nume nu poate fi divulgat".

Iliescu şi Becali, membri marcanţi

Colegi cu Ion Iliescu şi Becali mai sunt Gelu Voican-Voiculescu, fiul generalului Mircea Chelaru şi Horia Alexandrescu. Chiar şi Înalt Prea Sfinţitul Pimen a ajuns până la Bruxelles pentru a gira organizaţia-fantomă a lui Rostaş.

Becali şi Iliescu i-au susţinut pe liderii OEDO

Personalităţile atrase în cursa ONG-ului au fost fotografiate alături de liderul OEDO-România Gigel Lazăr (foto, în centru). Acesta este încadrat de Gigi Becali şi Ion Iliescu, în "Cronica română", ziar care, în 2007, a făcut publică înfiinţarea la Bucureşti a unei sucursale a ONG-ului fantomă. "Un mitoman. Un nume care nu trebuie luat în seamă. Se dă prieten, se prezintă chiar un intim al preşedintelui Sarkozy. Este un infractor. Un escroc internaţional.

Un personaj care, dacă mai calcă prin România, ar putea fi arestat pentru că a împrumutat bani de la oameni onorabili fără a-i mai restitui", ne declara unul dintre membrii marcanţi ai ONG-ului despre liderul suprem, Ştefan Rostaş.

Potrivit "Cronicii române", senatorul Ion Iliescu a salutat înfiinţarea organizaţiei. În schimb, Gigi Becali, politicianul "născut cu stea în frunte", a clamat profetic: "Am intrat în această organizaţie pentru a lupta împotriva extremismului, a discriminării şi a antisemitismului. Ca bun creştin, mă oblig să lupt împotriva acestor probleme, constituite pe ură, şi nu pe iubire".

Mureşan, omul care l-a adus pe Bush senior la Bucureşti

Andrei Sever Mureşan, un infractor băgat în ...
Pentru cine nu-şi mai aduce aminte, Sever Mureşan este un fost sportiv care în anii ’90 a reuşit performanţa de a-i aduce la Bucureşti pe membrii familiei Bush, într-o vizită privată. Evenimentul "Mureşan-Bush" a fost prezentat pe larg în paginile unei cunoscute reviste franceze.

Însă marea „performanţă" a lui Mureşan este aceea de a fi intrat în vizorul autorităţilor din România şi Europa. Rompres a prezentat CV-ul infracţional al lui Sever Mureşan: "Autorităţile franceze au emis, în martie a.c. (n.r. - 2007), pe numele lui Mureşan un mandat de arestare internaţional pentru tentativă de omor, spălare de bani, fals, uz de fals şi fals de monedă, pentru fapte petrecute în 2005, pe teritoriul Franţei (...)

Numele omului de afaceri este cunoscut în România mai ales legat de falimentul Băncii Dacia Felix, pentru care a fost inculpat şi extrădat din Ungaria în 1999, fiind achitat în 2005, în România (...) Tribunalul Corecţional din Elveţia l-a condamnat, în noiembrie 2000, la trei ani şi jumătate de închisoare şi cinci ani de interzicere a sejurului, pentru escrocherie în valoare de 25 milioane de dolari în dauna Băncii Dacia Felix (...) În 2004, a mai primit un an şi jumătate, pentru evaziune fiscală, de la justiţia franceză".

from adevarul

Niciun comentariu: