joi, ianuarie 03, 2008

TATA MOTORS - PRINCIPALUL CANDIDAT LA PRELUAREA JAGUAR ŞI LAND ROVER

Constructorul auto american Ford a desemnat joi producătorul indian Tata Motors drept ofertantul principal cu care va discuta vânzarea subsidiarelor sale din Marea Britanie - Jaguar şi Land Rover. Al doilea constructor auto american a anunţat într-un comunicat oficial că a intrat în faza „negocierilor concertate la nivel de detalii” cu Tata Motors, ceea ce înseamnă că producătorul auto indian a fost desemnat ofertantul preferat la preluarea mărcilor Jaguar şi Land Rover.

„Mai sunt de rezolvat o multitudine de aspecte şi, deşi nu s-a ajuns deocamdată la o decizie definitivă, vom continua discuţiile cu Tata Motors în următoarele săptămâni”, a declarat vice-preşedintele Ford Europa, Lewis Booth.

Tata Motors a reuşit astfel să se situeze în faţa fondului de american de investiţii One Equity Partners şi a unui consorţiu format din Apollo Partners şi Mahindra&Mahindra. În ultimele luni, toţi cei trei ofertanţi au purtat discuţii atât cu Ford, cât şi cu sindicatele şi guvernul britanic, interesate de păstrarea locurilor de muncă la uzinele Jaguar şi Land Rover.

Analiştii evaluează Jaguar şi Land Rover la aproximativ 8,2 miliarde dolari (2,5 miliarde dolari pentru Jaguar şi 5,7 miliarde dolari pentru Land Rover), pe baza vânzărilor înregistrate anul trecut, fără a ţine cont însă de datorii şi nici de capitalul necesar pentru modernizarea facilităţilor de producţie.

Rompres

Niciun comentariu: