joi, ianuarie 03, 2008

Cele mai hot maşini sport pentru anul 2008

Lamborghini Reventon

Viteza şi stilul încă sunt cuvintele de ordine când vine vorba de maşini sport. Vânzările din anul 2007 arată că bogaţii devin din ce în ce mai bogaţi, dar, ţinând cont de faptul că şi vârsta înaintează, producătorii caută multe alte elemente care să facă maşinile lor cele mai iubite.

Încep remodelările maşinilor, exemple de recondiţionare în anul următor fiind Audi TT şi Dodge Viper SRT10. Una dintre cele mai aşteptate apariţii, Nissan GT-R, este programată în primăvara anului 2009. Printre modelele aşteptate în 2008 se numără Maserati Gran Turismo, un Coupé elegant, şi Audi R8, o maşină cu un look extraordinar. De asemenea, pentru 2008 este programată prima maşină sport electrică, Tesla Roadster.

Producătorii afirmă că maşina va putea atinge 100 km/h în mai puţin de 4 secunde. Potrivit Power Information Network, segmentul maşinilor sport este încă dominată de cumpărătorii tineri, cu o medie de vârstă de 42 de ani, dar se pare că în ultimii ani această medie a început să crească. Iată o listă a celor mai aşteptate maşini pentru anul următor:

Lamborghini Reventon

Că tot vorbim despre exclusivitate, Reventon va ajunge în mâinile a doar 20 de bogătaşi şi au fost deja rezervate toate exemplarele. Ca şi Murcielago LP640, după care a fost inspirată, această maşină cu un look extrem a fost denumită după un taur de lupte şi promite multe datorită motorului V12, de 6,5 litri şi 650 de CP. Caroseria este făcută din fibră de carbon, iar carlinga hight-tech este stilizată după un avion jet de luptă, cu instrumentaţia făcută doar din ecrane LCD.

Dodge Viper SRT10

Viper SRT10 Coupé şi Roadster renasc în 2008 cu un motor V10 care produce 600 de CP, atingând viteza de 100 km/h în mai puţin de 4 secunde. De asemenea, are schimbător de viteze manual cu 6 trepte, îmbunătăţiri ale frânelor şi o priză de aer pe capotă

Ferrari F430 Scuderia

Această maşină cu producţie limitată, variantă îmbunătăţită a Ferrari F430, este probabil cea mai apropiată variantă legală a unei maşini de curse. Cu o greutate mică, 1.260 de kg, motor V8 cu 510 CP, atinge viteza de 100 km/h în 3,5 secunde, aproape la fel de repede ca legendara Ferrari Enzo.

Lotus Elise/Exige

Deja plasându-se printre cele mai uşoare, rapide şi eficiente maşini sport disponibile, Elise şi Exige Coupé devin mai rapide în 2008. Elise primeşte un motor cu 4 cilindri cu 220 CP, iar Exige primeşte varianta cu 240 CP. Exige poate atinge 100 km/oră în 4 secunde, consumul de benzină este redus, are airbag-uri şi alte mici îmbunătăţiri.

Nissan GT-R

În curând va ajunge şi în America după mai mult de un deceniu de absenţă. Această maşină, numită anterior Skyline GT-R, este inclusă în categoria maşinilor sport de top mai ieftine. Un motor V6 dublu turbo atinge suta de km pe oră în mai puţin de 4 secunde. Datorită apariţiilor în atâtea jocuri, GT-R-ul atrage atât pasionaţii auto, cât şi pasionaţii tehno. Creatorii popularului joc Gran Turismo au ajutat la designul panoului de instrumente.

Maserati Gran Turismo

Noua Gran Turismo pentru 2008 aduce, în sfârşit, pe piaţă un model cu un look modern, în două uşi şi cu 4 locuri. Motorul are un design inspirat de cel al Ferrari-ului şi este un V8 cu 4,2 litri. Are cutie de viteze în 6 trepte, automată. Suspensiile independente stabilizează maşina când este supusă accelerării extreme şi frânei bruşte.

Porshe 911 GT2


Evaluată undeva la 200.000 de dolari, GT2-ul este cea mai puternică maşină de stradă legală. Se observă imediat sistemele din faţă de aspirare a aerului şi un spoiler unic în spate. Motor de 3,6 litri, dublu turbo, trimite 530 CP roţilor din spate. Viteza de 100 km/h este atinsă în puţin peste 3,5 secunde, iar viteza maximă este de peste 320 km/h. Au apărut şi alte mici îmbunătăţiri, precum discurile de frână din fibră de carbon sau ceramică.

Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster

O nouă versiune de stradă a Coupé-ului valorează undeva pe la jumătate de milion de dolari. Atât SLR McLaren Roadster cât şi Coupé-ul au fost dezvoltate cu ajutorul partenerului Mercedes Formula 1, McLaren. Plafonul se lasă în aproximativ 10 secunde, iar viteza de top este de 320 km/oră.

gandul.info

Niciun comentariu: