vineri, ianuarie 04, 2008

Pescari ruşi, salvaţi după ce au supravieţuit trei luni într-o bază militară dezafectată

Unsprezece pescari ruşi au fost salvaţi după ce au stat aproape trei luni într-o bază militară dezafectată în Kamceatka, regiune din Extremul Orient rus, a anunţat, azi, postul de televiziune Vesti 24, relatează AFP, citată de NewsIn.

Plecaţi la 10 octombrie 2007 în largul insulei Kamceatka, situată la aproximativ 8.000 de kilometri est de Moscova, pescarii au devenit victime ale condiţiilor meteorologice nefavorabile. Ei au explicat, pentru postul de televiziune rus, care a filmat azi evacuarea lor cu ajutorul unui elicopter, că în săptămânile de aşteptare, fără nicio legătură radio, au supravieţuit datorită rezervelor de hrană, mai ales de făină, găsite în această fostă bază construită într-o lagună.

La începutul lunii ianuarie, cinci dintre ei au încercat să plece. "Nu şi-au pierdut curajul. Cu ajutorul ambarcaţiunii, au parcurs circa 30 de kilometri şi au dat peste militari. Au avut noroc", a cometat pentru postul de televiziune Aleksei Sivolap, responsabil al Ministerului pentru situaţii de urgenţă pentru regiunea Kamceatka.

Ceilalţi şase pescari care au rămas la bază au fost evacuaţi azi.

from adevarul

Niciun comentariu: