joi, februarie 07, 2008

BĂSESCU - "SURPRINS" CĂ GUVERNUL TRIMITE TRUPE ÎN CIAD, FĂRĂ ACORDUL CSAT

Preşedintele şi Guvernul se contrează din nou. Traian Băsescu se declară "surprins" de abordarea “complet neserioasă” a miniştrilor Teodor Meleşcanu şi Adrian Cioroianu, în privinţa trimiterii de militari români în Ciad. Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că se discutase doar despre trimiterea a doi ofiţeri la comandamentul operaţional din Franţa, nicidecum despre 120 de militari în Ciad. Mai mult, Traian Băsescu nu îşi explică cum ministrul Apărării şi cel al Afacerilor Externe au angajat trimiterea de trupe în Ciad, fără aprobarea CSAT. Asta cu atât mai mult cu cât “riscurile sunt infinit mai mari în Ciad, comparativ cu alte teatre de operaţii”, au precizat sursele citate pentru Mediafax.

Prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută aprobarea unei note referitoare la trimiterea a 120 de soldaţi români în Ciad, la misiunea UE.

Toate aceste informaţii au apărut după vizita preşedintelui francez Nicolas Sarkozy la Bucureşti. Întrebat de jurnalişti dacă România va participa la forţa UE în Ciad, preşedintele Traian Băsescu a declarat că ţara noastră se va implica în condiţiile definite de Consiliul de Securitate al ONU.

Antena 3

Niciun comentariu: