luni, februarie 04, 2008

Conflict etnic la Sala Sporturilor

Astazi, la Sala Sporturilor "Horia Demian", un grup de clujeni a fost la un pas de incaierare cu un alt grup, compus din romani de nationalitate maghiara.

Conflictul a inceput in timpul meciului de futsal Clujana - Odorheiul Secuiesc (scor 3-9). In momentul in care sustinatorii echipei oaspete, in numar de circa 150, au afisat un banner pe care scria in ungureste "Tinutul secuiesc", peste care era aplicat steagul Ungariei, ce in mijloc avea cusuta harta Transilvaniei, circa 40 de clujeni au incercat "sa-si faca dreptate".

"Noi eram cam 40 si ne-am enervat cand i-am vazut ca sunt nationalisti maghiari. De fapt, cred ca erau tot clujeni, dar unguri. Am inceput sa-i injuram, moment in care au navalit jandarmii peste noi. Ne-au bruscat si cativa dintre noi au fost batuti si bagati in dube, apoi amendati. Multi jandarmi au venit... Cred ca vreo cinci dube erau", a dezvaluit, pentru citynews.ro, un martor al evenimentelor, care a preferat sa-si pastreze anonimatul. Acesta a adaugat ca, desi cereau ca suporterii oaspetilor sa nu mai afiseze steagul Ungariei, jandarmii s-au comportat mai brutal cu clujenii.
from citynews.ro

Niciun comentariu: