sâmbătă, februarie 09, 2008

Florin Chilian a pierdut procesul cu Ministerul Culturii si Cultelor

Comenteaza
Florin Chilian
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins ieri ca neîntemeiată acţiunea în justiţie înaintată de artistul Florin Chilian, prin care solicita ca Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) să-i plătească daune de un milion de euro pentru încălcarea drepturilor de autor, anunţă Rompres.

Decizia nu este definitivă, Chilian putând face apel în termen de 15 zile.

MCC a lansat, pe 23 aprilie 2005, programul ''Mai bine o carte'', care avea ca scop încurajarea tinerilor de ''a se întoarce spre lectură''. Programul s-a derulat timp de un an şi a fost promovat prin intermediul unui spot publicitar realizat de firma GMP, care a folosit o parte din piesa ''Zece'', compusă şi interpretată de Florin Chilian.

Motivul invocat de artist pentru a da în judecată MCC este acela că piesa ''Zece'' a fost folosită în campania ''Mai bine o carte'' fără acordul său, încălcându-i-se, astfel, drepturile de autor şi drepturile conexe.

Pe lângă plata unor daune de un milion de euro, artistul mai dorea ca hotărârea instanţei să fie publicată integral în presă, pe cheltuiala MCC. La toate acestea se adăuga plata de către MCC a cheltuielilor de judecată.
from adevarul.ro

Niciun comentariu: