vineri, februarie 08, 2008

PRODUSELE ALIMENTARE TRADITIONALE- oportunitate de dezvoltare transfrontaliera

PRODUSELE ALIMENTARE TRADITIONALE- oportunitate de dezvoltare transfrontaliera
Fundatia Universitara pentru Sprijinirea Producatorilor Agricoli ''Haralamb Vasiliu'' Iasi , in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara ''Ion Ionescu de la Brad'' Iasi , Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Iasi , Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Iasi , Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Vaslui , FEDEI - Fundatia pentru Dezvoltare Economica si Integrare Europeana Iasi , CIP - Centrul pentru Initiativa Privata Ungheni - Rep. Moldova si Asociatia EUROPA-VISAGE Ungheni - Rep. Moldova , lanseaza proiectul ''Traditional Food Project - Opportunity for Cross - Border Area Development'' ( Produse Alimentare Traditionale - Oportunitate de dezvoltare transfrontaliera ) finantat de Uniunea Europeana prin Programul de Vecinatate Romania - Republica Moldova 2004-2006 , linia de buget Phare 2005.

Scopul acestui proiect este cresterea gradului de valorificare economica a produselor alimentare traditionale , ca elemente de dezvoltare economica durabila a regiunii transfrontaliere Romania - Republica Moldova , prin imbunatatirea cooperarii intre factorii de sustinere si decizie si a micilor fermieri din zona.

Proiectul se deruleaza pe parcursul a 12 luni si are urmatoarele obiective specifice:

-crearea infrastucturii necesare sustinerii valorificarii economice a produselor traditionale , prin formarea unei retele transfrontaliere de consilieri in produse traditionale;

-diseminarea informatiilor privind importanta economica si modul de valorificare a produselor alimentare traditionale si transmiterea cunostintelor utile , pentru dezvoltarea unor afaceri noi , cu produse alimentare traditionale;

-sustinerea promovarii produselor alimentare traditionale , specifice pentru zona transfrontaliera Romania - Republica Moldova , ca element de identitate regionala si avantaj economic , competitiv la nivel european.

Prin implementarea acestui proiect se va constitui o retea de consilieri , formata din specialisti din Romania si Republica Moldova si vor fi organizate sesiuni de instruire a acesteia. Consilierii vor acorda consultanta micilor fermieri din zona transfrontaliera , producatori de produse traditionale procesate prin conservare din judetele Iasi si Vaslui - Romania si raioanele Ungheni , Nisporeni si Calarasi din Republica Moldova.

Pentru diseminarea informatiilor intr-o maniera accesibila va fi realizata o pagina de web , care va contine informatii privind derularea activitatilor proiectului. Vor fi realizate o serie de materiale , in format electronic si tiparit , care sa vina in sprijinul retelei de consilieri si a micilor fermieri ( catalog , manual de bune practici , brosuri , postere , etc. ). In finalul proiectului , va fi organizat un Forum al Produselor Traditionale.
from atitudinea.net

Niciun comentariu: