marți, februarie 05, 2008

Tricolor maghiar pentru statie CFR romaneasca

O statie CFR din Sandominic, judetul Harghita, a fost inaugurata in luna decembrie 2007 cu tricolorul maghiar in loc de cel romanesc. La intrarea primului tren de persoane care a oprit in respectiva statie, autoritatile locale au pus in fata locomotivei o panglica rosu, alb si verde, culori care reprezinta drapelul Ungariei, si nu una cu rosu, galben si albastru, asa dupa cum ar fi fost normal avand in vedere faptul ca respectiva statie a fost construita cu bani de la bugetul de stat al Romaniei.

Doua fotografii de la respectivul eveniment au fost postate pe un site al pasionatilor de simulatoare de trenuri. Imediat dupa ce pozele au fost postate, autorul a fost obligat sa le stearga, din cauza nemultumirilor forumistilor.

Eduard Obretin, unul dintre forumisti, scria ca este derajnat de acest lucru. "Se infiinteaza o gara si panglica are culorile altei tari. De rahat! Si mai spuneti ca noi, astia din sud, suferim aiurea! Ma abtin de la alte comentarii ca nu e locul aici".
Un alt pasionat, Ionut, student din Iasi a comentat ironic: "Panglica romaneasca poate nu mai aveau + ca gara nu e la granita deci «undeva» in Romania".

In ultima vreme, pe siteul youtube au inceput sa circule tot felul de filmulete in care Romania este "sfasiata" intre Ungaria, Republica Moldova, Ungaria si Ucraina.

De asemenea, duminica dupa-amiaza, la sala sporturilor "Horea Demian" din Cluj-Napoca, asa dupa cum citynews.ro a informat, a fost nevoie de interventia jandarmilor pentru a calma spiritele incinse la maxim a unor grupuri de romani si maghiari.

from citynews.ro

Niciun comentariu: