vineri, februarie 08, 2008

ILIESCU: BĂSESCU VREA SĂ PARĂ UN ALT CEAUŞESCU CARE FACE ORDINE ÎN ŢARĂ

Preşedintele Traian Băsescu a fost comparat cu Ceauşescu atât de fostul preşedinte Ion Iliescu, cât şi de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. Întrebat într-un interviu publicat în Adevărul şi postat pe blogul personal dacă totuşi Băsescu nu face bine "zguduind un pic actualul sistem", Iliescu a declarat: "Ce înseamnă a zgudui sistemul? Aceasta este teoria tuturor structurilor totalitare, care atacă democraţia. Că sistemul este corupt, ineficient… că e nevoie de o mână forte… Un alt Ceauşescu care să facă ordine în ţară."

Fostul preşedinte a continuat în acelaşi registru: "Din păcate, la foarte multă lume prinde acest discurs antisistem, care, însă, vine tocmai de la omul aflat în fruntea sistemului şi care are obligaţia să vegheze la buna lui funcţionare. Funcţia principală a unui preşedinte, şef de stat, este să fie deschis la dialog, să fie factor de echilibru, factor de comunicare." Legat de atacul de joi al lui Băsescu la adresa lui Iliescu, pe care îş acuza că este adevăratul conducător din umbră al actualului Guvern, fostul preşedinte a răspuns sec: "E o obsesie maladivă a lui Băsescu faţă de mine".

Iliescu: M-au pătruns fiori când am auzit declaraţiile lui Băsescu
Contactat telefonic de Antena 3, Ion Iliescu a povestit că declaraţiile preşedintelui Băsescu i-au provocat fiori. „Traian Băsescu se ocupă să fie informat, să supravegheze, să vadă ce face unul şi altul, de m-au pătruns fiori când am auzit asta. Mi-am amintit anii dinainte de 1989”. Pe de altă parte, însă, preşedintele de onoare al PSD a subliniat că nu a fost şi nu va fi niciodată adversar direct al lui Băsescu. În această ordine de idei, concluzia fostului şef al statului este următoarea: „Ironia folosită în această chestiune îl vizează în primul rând pe premierul Tăriceanu, care pare slab şi nu ar putea rezista decât cu sprijin PSD”.

Şi liderul PRM a criticat discursul de joi al şefului statului. "Vă miraţi că îl regretă lumea pe Ceauşescu? Păi uite termenul de comparaţie! Când vede lumea cine a venit pe fotoliul de şef al statului român, cum să nu îl regrete pe Ceauşescu?", a declarat Vadim Tudor.

Antena3.ro

Niciun comentariu: