vineri, ianuarie 11, 2008

Asigurarea locuinţei, bonus înşelător la încheierea RCA


Companiile autorizate să încheie asigurări obligatorii auto (RCA) oferă la pachet şi asigurări pentru locuinţă sau pentru malpraxis. Reclama sună bine: primiţi asigurarea locuinţei cadou acum (în condiţiile în care introducerea obligativităţii e iminentă) dacă faceţi poliţă pentru maşină.
Aveţi însă grijă, căci s-ar putea să rămâneţi cu buza umflată în cazul unei catastrofe.
Promoţiile ţin până la sfârşitul acestei luni. Majoritatea asigurătorilor practică reduceri de 10-25% de la tariful standard, în cazul plăţii integrale. Unii oferă o poliţă de asigurare a locuinţei, mizând pe faptul că aceasta va deveni obligatorie în acest an, chiar dacă legea nu a intrat în vigoare.
Cei care îşi fac RCA la Unita Vienna Insurance Group primesc asigurarea obligatorie gratis şi o reducere de 10% pentru orice alt tip de poliţă. O ofertă similară primim şi de la Omniasig. La Astra, asigurarea gratuită de casă se încheie pe o perioadă de minim 6 luni, tot la pachet cu RCA. Chiar dacă ce e gratis prinde bine, ar trebui să aveţi grijă în ceea ce priveşte valoarea asigurată a imobilului, care este cu mult sub valoarea reală, de cele mai multe ori aceasta nefiind stabilită pe baza unei expertize. În caz de producere a riscului asigurat, veţi rămâne cu ochii în soare, pentru că despăgubirile plătite de companie nu vor acoperi prea multe daune. De exemplu, dacă aveţi un apartament cu trei camere, valoarea asigurată este de 20.000 de euro. În capitală, cu această sumă nu poţi visa nici măcar la o garsonieră.
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor cunoaşte practicile asigurătorilor şi recomandă clienţilor să fie atenţi când semnează un contract.
Pachete asemănătoare practică şi alte companii cum ar fi BT Asigurări (cumpărată recent de GroupAma) sau ARDAF.
from curentul

Niciun comentariu: