vineri, ianuarie 11, 2008

Ministrul Ciolos ne-a pacalit cu porcul de Craciun

Comisia Europeana l-a contrazis, ieri, printr-un comunicat oficial, pe ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, afirmand ca nu a acordat derogare pentru sacrificarea traditionala a porcilor in Romania in urmatorii ani, ci chiar a insistat, printr-o scrisoare trimisa Bucurestiului in decembrie, pentru aplicarea tuturor masurilor necesare asomarii porcilor inainte de sacrificare.


„Comisia Europeana nu a spus niciodata Guvernului Romaniei ca practica sacrificarii porcilor fara asomare va fi permisa pentru inca cativa ani”, se arata intr-un comunicat transmis de reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti.

Precizarea executivului european vine dupa ce ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, a declarat, duminica, intr-un interviu acordat BBC, ca Romania ar fi obtinut o derogare pentru sacrificarea traditionala, de Craciun si de Paste, a porcilor si a mieilor, in urmatorii ani. El a afirmat ca Romania are acordul autoritatilor de la Bruxelles pentru aceasta exceptie si ca guvernul redacteaza deja o hotarare in acest sens.

Surse apropiate discutiilor cu oficialii europeni spun insa ca reactia Comisiei a fost generata de indiscretia ministrului Ciolos, care a anuntat o decizie a executivului european inainte de a fi luata.

„Cei de la DG Sanco (Directia Generala de Sanatate si Protectia consumatorului din cadrul CE - n.n.) au fost de acord cu o derogare de sapte zile de Craciun si sapte de Paste si cu o perioada de trei ani pentru implementarea asomarii. Conditia era sa nu se faca public acum acest lucru”, afirma sursele.

from evz

Niciun comentariu: