sâmbătă, ianuarie 12, 2008

Sar fulgii din „Avicola” lui Becali

Paznicii au primit ordin să nu lase pe nimeni străin la ...
Peste 100 de salariaţi ai societăţii patronate de Gigi Becali au fost daţi afară. Oamenii spun că latifundiarul din Pipera vrea doar terenul pe care e „Avicola Iaşi"

Angajaţii de pe "lista neagră" au fost anunţaţi prin poştă de către conducerea SC Avicola SA Iaşi că vor rămâne definitiv fără serviciu sau că vor intra în şomaj tehnic. Pe lângă acuzaţiile liderilor de sindicat, care spun că nu s-a respectat Codul Muncii, disponibilizaţii susţin că Becali are doar interese imobiliare vizavi de "Avicola". Directorul general al societăţii, Corneliu Roşu, nu neagă această perspectivă: „Oraşul vine peste noi şi va trebui să ne mutăm".

Deciziile de încetare a contractelor individuale de muncă au fost făcute fără a fi anunţate atât Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), cât şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, spun reprezentanţii salariaţilor. Informaţiile fur­nizate de către liderul de sin­dicat de la Avicola SA, Paul Patraş, sunt confirmate de purtătorul de cuvânt al ITM Iaşi, Eugen Fulop: „La ora actuală, nu am fost informaţi despre posibile concedieri la Avicola".

Patraş crede că desfiinţarea unei ferme şi planurile de închidere a altor trei au ca scop "curăţarea" terenului.

Manevre imobiliare sau reorganizare?

„Mi-e frică de domnul Becali că vrea să scape de Avicola şi s-o transforme într-o afacere imobiliară. Societatea are peste 70 de hectare", a explicat Paul Patraş. În replică, directorul Roşu a declarat că "oraşul vine peste noi şi va trebui să ne mutăm.

Aşa cum este firesc, la momentul potrivit, vom lua deciziile cele mai bune pentru societate. Oricum ar fi, oamenii nu vor rămâne fără locuri de muncă. Becali a investit peste două milioane de euro în ferme şi nimeni nu este nebun să facă investiţii pentru producţie ştiind că va închide societatea".

„Dacă o să fim daţi afară, nu cred că domnul Becali va şti"

Cei peste 300 de angajaţi care au rămas pe posturi se tem şi ei de restructurări masive, însă cred că totul se face fără ştirea lui Becali. „Dacă o să fim daţi afară, nu cred că domnul Becali va şti. Cred că aceste decizii le iau de capul lor cei pe care Becali i-a trimis aici să conducă firma", ne-a spus unul dintre angajaţi, care nu a vrut să-şi dezvăluie numele de frică să nu fie luat la ochi de şefi.

Gigi Becali nu a răspuns nici apelurilor noastre telefonice. Patronul clubului de fotbal Steaua a cumpărat pachetul majoritar al acţiunilor la SC Avicola Iaşi SA pe 16 aprilie 2004, de la firma SC Koala Senior SRL. Prin contractul de privatizare, Becali s-a angajat să realizeze investiţii de aproximativ 4,5 milioane de euro la Avicola Iaşi. Până acum, Gigi Becali a investit în societate aproape 20 milioane de lei şi a achitat datorii de peste 10 milioane de lei.

from adevarul

Niciun comentariu: