joi, ianuarie 10, 2008

Incredibil, dar adevărat: Al-Qaeda "mută" Raliul Dakar în România!!

Participarea românească la „Dakar”, în acest an, urma să fie cea mai numeroasă din istoria Raliului, însă competiţia a fost anulată pe motive de securitate.

Gândindu-se la oamenii care au lucrat din greu pentru a participa la renumita cursă din deşert, organizatorii iau în calcul o variantă compensatorie pe tărâmuri europene.

Astfel, potrivit AFP, Raliul Dakar ar putea fi mutat în România şi Ungaria, urmând să debuteze în luna mai. „Ar fi un gest frumos faţă de cei care şi-au sacrificat un an din viaţă ca să pregătească «Dakar-ul» din acest an”, a declarat Pavel Kubieck, şeful echipei cehe KM Racing Team, cel care a şi făcut publică această informaţie pe care a primit-o de la „colegii” unguri.

AFP adaugă că reprezentanţii Ungariei insistau de mult pentru ca una dintre ediţiile Raliului să ia startul de la Budapesta. „În orice caz, este imposibil ca această cursă să compenseze anularea «Dakar-ului». Acela este un adevărat fenomen, este mai mult decât un raliu”, a mai spus Kubieck.

Ediţia din 2008 a Raliului Dakar ar fi trebuit să înceapă pe 5 ianuarie la Lisabona, însă moartea a patru turişti francezi în Mauritania, pe 24 decembrie, a dus la anularea competiţiei, care s-ar fi desfăşurat şi pe teritoriul respectivei ţări.
from antena3

Niciun comentariu: