vineri, ianuarie 11, 2008

Gaza: Proteste împotriva lui Bush, considerat "cel mai mare măcelar din lume"

Preşedintele american George W. Bush, primit cu mare fast miercuri în Israel, este considerat în Gaza "cel mai mare măcelar din lume", aşa cum l-a numit un deputat Hamas în faţa a câteva mii de simpatizanţi adunaţi să protesteze faţă de venirea lui în regiune, transmite AFP.

Toată ziua de miercuri, manifestanţii Hamas au mărşăluit în Gaza, controlată de islamişti din iunie, pentru a protesta faţă de vizita lui Bush în Orientul Mijlociu, prima în şapte ani la Casa Albă.

"Înainte de a pleca de la Casa Albă, Bush, cel mai mare măcelar din lume şi un criminal, se prezintă în faţa noastră pentru a încerca să-şi îmbunătăţească imaginea", a declarat Moushir al-Masri în faţa manifestanţilor care au incendiat drapele americane. Ei purtau portrete ale preşedintelui american pe care scria "Criminal de război, întoarce-te în ţara ta".

"Vizita criminalului Bush nu are alt obiectiv decât să îi aducă sprijin lui Olmert şi să aprobe colonizarea, masacrele şi adâncirea diviziunilor dintre Fâşia Gaza şi Cisiordania", a mai spus el.

Dând asigurări că "America şi Bush" au aprobat "asasinarea şeicului naţiunii islamice Ahmad Yasin", ucis de Israel în martie 2004, el a exclamat: "Bush, vizita ta nu este binevenită în Palestina!".

În cadrul vizitei sale de trei zile în Israel şi teritoriile palestiniene, Bush se va deplasa în Cisiordania pentru a-l întâlni pe preşedintele Mahmoud Abbas, dar va evita Gaza.

from adevarul

Niciun comentariu: