luni, ianuarie 07, 2008

ITALIENII VOR SĂ-ŞI REZOLVE CRIZA DEŞEURILOR EXPORTÂNDU-LE ÎN ROMÂNIA

Guvernul italian se va reuni luni, în cadrul unei sesiuni de urgenţă, pentru a găsi o soluţie la criza deşeurilor din oraşul Napoli. Între timp, poliţia a intervenit, luni dimineaţă, pentru a dispersa zecile de manifestanţi care protestează faţă de decizia autorităţilor de a redeschide una dintre gropile de gunoi ale oraşului. Zeci de mii de tone de gunoaie zac pe străzile din Napoli, spre disperarea locuitorilor. Deşeurile menajere nu au mai fost colectate de două săptămâni, pentru că gropile de gunoi ale oraşului sunt pline. Localnicii nu au găsit altă soluţie decât să dea foc gunoaielor şi au dat de lucru, astfel, pompierilor.

Armata a anunţat că este dispusă să îşi pună vehiculele la dispoziţia autorităţilor locale, pentru transportarea deşeurilor. Echipajele au fost nevoite să intervină în zeci de cazuri, pentru a stinge incendiile.

Oamenii au răbufnit la sfârşitul săptămânii trecute, când au aruncat cu pietre în forţele de ordine. Potrivit presei, cauza acestei crize o reprezintă funcţionarea defectuoasă a centrelor de tratare a deşeurilor.

Multe gropi de gunoi au fost închise pentru că nu respectă normele europene, iar altele din cauza infiltrării unor membri ai mafiei locale, implicate în special în reciclarea deşeurilor.

Problema gunoaielor dă bătăi de cap autorităţilor din Napoli de mai bine de 10 ani.

Numai în luna mai a anului trecut, cantitatea de deşeuri a ajuns la 15.000 de tone. Autorităţile au luat atunci în calcul exportul deşeurilor în România.

Antena 3

Niciun comentariu: