marți, ianuarie 08, 2008

Formula 1 - McLaren şi-a prezentat monopostul pentru sezonul 2008


Scuderia McLaren-Mercedes a dezvăluit azi la Stuttgart monopostul MP4-23 pentru sezonul 2008 al Formulei 1, în care patronul Ron Dennis şi-a propus ca obiectiv titlurile mondiale atât la constructori cât şi la piloţi.

Noul monopost a fost prezentat în faţa a 700 de angajaţi ai companiei Mercedes şi a 400 de invitaţi la muzeul Mercedes-Benz de la Stuttgart.

Cei doi piloţi ai scuderiei britanice, Lewis Hamilton, vicecampion mondial în 2007, şi Heikki Kovalainen, succesorul lui Fernando Alonso, nu au pilotat încă noul monopost.

Primele teste vor avea loc miercuri pe circuitul de la Jerez, iar Hamilton, care a împlinit luni 23 de ani, abia aşteaptă să conducă bolidul care a necesitat 14.000 ore de muncă pentru a fi pus la punct.

"Mă simt cu adevărat mai puternic ca anul trecut. M-am pregătit foarte bine, chiar înainte de primele teste şi cred că va fi un nou start pentru noi, vom întoarce o nouă pagină. Abia aştept să urc în maşină şi sunt foarte emoţionat pentru prima cursă", a declarat Hamilton.

În cele 17 curse de anul trecut, Lewis Hamilton a câştigat 4 curse şi a urcat de 9 ori pe podium.

Finlandezul Heikke Kovalainen a fost asigurat că va primi tratament egal cu Hamilton. "Nu aş fi venit la o echipă dacă nu credeam că am şanse egale de a lupta. Am aceeaşi şansă ca Lewis şi totul depinde de mine".

Prima cursă a anului 2008 este MP al Australiei din 16 martie.
from adevarul

Niciun comentariu: