luni, aprilie 28, 2008

SPERIAŢI DE ROMÂNI, ITALIENII DIN 200 DE LOCALITĂŢI AU CONSTITUIT PATRULE LOCALE DE VOLUNTARI

Speriaţi de români, italienii din 200 de localităţi au constituit patrule locale de voluntari Alertă în Italia după infracţiunile comise de imigranţii români în ultimele zile. Italienii din aproximativ 200 de localităţi au decis să se păzească singuri. Aşa că au costituit propriile patrule care au grijă de liniştea concetăţenilor. La Roma, patrulele au fost organizate de o mişcare neofascistă.

Peste 2.700 de români sunt deţinuţi în prezent în închisorile din Italia. Totuşi, aproape zilnic, presa din Peninsulă vorbeşte de infracţiunile comise de conaţionalii noştri. Iar cetăţenii de rând au decis să se apere singuri. În mai mult de 200 de localităţi din Italia au fost activate patrule formate din voluntari. Autorităţile locale susţin că patrulele au un rol preventiv şi ar trebui să anunţe poliţia în cazul unor infracţiuni.

Cu toate acestea, la Bologna, primarul a decis ca membrii patrulelor să poarte sprayuri paralizante. Mai mult, în unele cartiere din capitala italiană din patrule fac parte membrii ai mişcării neofasciste Forza Nuova. Şi oficialii din Verona au anunţat că se vor întâlni miercuri, la cererea primarului, pentru a reactiva aceste grupuri cetăţeneşti.

Iniţiativa survine cazului Claudiu Stoleru, românul acuzat de uciderea soţilor Luigi Meche şi Luciana Rambaldo. Tânărul susţine că l-a ucis doar pe bărbat, pentru că îi făcea avansuri sexuale. În acest context, viitorul ministru de Externe din cabinetul de la Roma, Franco Frattini, a lansat încă un apel la cooperare cu autorităţile române şi bulgare, pe tema imigraţiei.

Antena 3

Niciun comentariu: