vineri, mai 02, 2008

CEA MAI SCUMPĂ CASĂ DIN LUME. LOCUINŢA DE PESTE UN MILIARD DE DOLARI

Cea mai scumpă casă din lume. Locuinţa de peste un miliard de dolari (FOTO)În timpul unei vizite în New York, în 2005, Nita Ambani se afla în centrul de relaxare al hotelului Mandarin Oriental, când interiorul asiatic i-a captat atenţia şi a determinat-o să se intereseze de designer. Dar Nita Ambani nu era un turist obişnuit, informează Forbes. Ea este căsătorită cu Mukesh Ambani, şeful gigantului petrochimic Reliance Industries din Mumbai (n.r. fostul Bombay), al cincelea cel mai bogat om din lume. Forbes a estimat averea lui Ambani, în luna martie, la 43 de miliarde de dolari.

VEDEŢI IMAGINI CU REŞEDINŢA ANTILLA


Conform sursei menţionate mai sus, două dintre acele miliarde au fost investite de soţia sa într-un turn din Mumbai, India, care serveşte drept locuinţă pentru soţii Ambani şi cei trei copii ai lor. Ca multe alte familii, Ambanii au dorit să îşi construiască o casă la comandă şi au petrecut ani întregi remodelând clădirea după propriile pofte. Ei au consultat firmele de arhitectură Perkins şi Will and Hirsch Bedner Associates, designerii hotelurilor Mandarin Oriental din Dallas, respectiv Los Angeles.

Planurile au fost apoi schiţate pentru ceea ce avea să devină cea mai mare şi cea mai scumpă casă din lume: un zgârie-nori de 27 de etaje din Mumbai, ale cărui costuri se ridică la aproximativ 2 miliarde de dolari. Arhitecţii şi designerii îşi prezintă ideile pe parcurs, schimbând planurile etajelor, elementele de design şi conceptele în timp ce clădirea este construită.



Singura proprietate comparabilă din lume este un triplex luxos de 70 de milioane de dolari la mansarda hotelului Pierre din New York, care se aseamănă cu un castel francez şi care ajunge la o înălţime de 160 de metri. Când reşedinţa Ambani va fi finalizată în ianuarie 2009, după un proces de construcţie de patru ani, ea va avea o înălţime de 167 de metri şi un interior de aproximativ 37.000 de metri pătraţi.
Continuarea pe antena3

Niciun comentariu: