vineri, mai 02, 2008

Fiat a preluat singurul constructor auto din Serbia

Fosta fabrică Zastava, singurul producător auto din Serbia va fi preluată de Fiat, după încheierea unui memorandum de înţelegere între compania italiană şi Ministerul Economiei şi Dezvoltării Regionale din Serbia.

Fiat a preluat singurul constructor auto din Serbia
Pentru început, fabrica va produce noul mini-

automobil Fiat Topolino (similar modelului de două locuri lansat în 1936), conform unor surse citate de autonews.com. Pentru modernizarea fabricii Zastava, Fiat va investi 700 de milioane de euro iar guvernul sârb va contribui cu 200 de milioane de euro prin scutiri de taxe şi stimulente.

Primul model care va fi construit la Kragujevac, Fiat Topolino, este bazat pe platforma A, folosită şi pentru modelele din clasa mini 500 şi Panda, dar va fi puţin mai scurt şi va avea patru locuri. Topolino va fi lansat la sfârşitul anului viitor.

De asemenea, Fiat intenţionează să lanseze în 2010 o variantă îmbunătăţită a modelului Topolino pentru marca Lancia. Zastava are deja un acord cu Fiat pentru asamblarea modelelor Punto, care sunt vândute sub denumirea Zastava 10 în Serbia şi alte state balcanice vecine, precum şi în Rusia.

sursa clon.ro

Niciun comentariu: