vineri, mai 02, 2008

Comoara gasita intr-o epava veche de 500 de ani

Comoara gasita intr-o epava veche de 500 de ani Corabia , gasita pe langa coastele Africii de Sud , era plina cu fildesi de elefant si monede de aur. Era dotata si cu tunuri care erau folosite pentru ca echipajul sa se apere de atacurile piratilor , dar nu avea nici un fel de protectie impotriva furtunilor , fapt pentru care s-a scufundat in urma cu 500 de ani , informeaza livescience.com.

Epava a fost gasita de geologii de la De Beers care cautau diamante pe langa coasta. Geologii banuiau ca prin zona s-ar putea afla epava unei nave scufundate cu mult timp in urma.

Dupa ce descoperirea a fost facuta , la fata locului a fost chemat Bruno Werz , profesor la Universitatea din Cape Town. Analizand obiectele gasite , domnul Werz a estimat ca nava s-ar fi scufundat la sfarsitul secolului al XV-lea , inceputul secolului al XVI-lea , in jurul perioadei in care Vasco da Gama si Columb explorau apele Lumii Noi. Specialistii sunt de parere ca nava este de origine spaniola sau portugheza , deoarece monedele de aur descoperite par sa dovedeasca aceasta provenienta. Pentru ca acest lucru sa poata fi stabilit cu siguranta , o echipa de specialisti va trebui sa se deplaseze in Spania si Portugalia pentru a cerceta arhivele din acea perioada , in care erau consemnate rutele navelor si incarcatura acestora.
sursa atitudinea.ro

Niciun comentariu: