joi, mai 01, 2008

Salariu de 1$ pentru co-fondatorul Yahoo

Co-fondatorul Yahoo, Jerry Yang, a incasat anul trecut un salariu de 1$. Nu va ganditi ca ar fi vreun sarac sau ca vine la munca din hobby, insa mai nou, moda miliardarilor din Silicon Valley presupune sa pleci acasa cu un salariu simbolic pentru a nu iti pune in cap o intreaga armata de actionari.

Pe langa Yang, alti grei din industria IT au incasat „just one buck”*: Steve Jobs (directorul executiv de la Apple) si co-fondatorii Google - Larry Page si Sergey Brin.

Salariul propiu-zis nu este chiar o problema la un asa de nivel de business. Yang detine doar 3,9% din Yahoo, insa aceasta "bucatica" valoreaza peste 1,5 miliarde de dolari.

Yang a preluat si rolul de director executiv al Yahoo, dupa ce Terry Semel a fost demis, in urma mai multor scandaluri, printre care si cel al bonusurilor de 71,7 milioane de dolari din 2006, care i-a infuriat pe actionari. Cu toate acestea, se pare ca Semel stia ce face, intrucat preluarea carmei Yahoo de catre chiar unul dintre fondatori a devalorizat compania cu aproape o treime, ceea ce a transformat-o intr-o tinta a unei preluari ostile din partea Microsoft.

* doar un dolar

Data: 1 mai 2008

Sursa: msnbc

Niciun comentariu: