joi, mai 01, 2008

RUŞII ALEG CELE ŞAPTE MINUNI ALE FEDERAŢIEI

Ruşii aleg cele şapte minuni ale federaţiei Cele şapte minuni ale Rusiei - acesta este titlul unui concurs organizat de jurnalişti, care vor să stabilească astfel principalele atracţii turistice ale federaţiei. Rusia este o ţară cu un important potenţial turistic, însă specialiştii agenţiilor din domeniu spun că majoritatea turiştilor străini care ajung în Rusia rar vizitează şi alte locuri decât Moscova sau Sankt Petersburg.

Startul concursului organizat de o revistă, un post de televiziune şi unul de radio, a fost dat în februarie. Lista obiectivelor turistice este foarte lungă. Fiecare district a propus câte şapte obiective turistice, în total 49 de locuri ce merită văzute. Ruşii pot vota pe Internet sau prin SMS. Pe listă se regăsesc atracţii din Moscova, din oraşele Volvograd sau Kungur, din Munţii Caucaz, Siberia, din peninsula Kamchatka sau din Sankt Petersburg.

Vârful Elbrus, cel mai înalt vârf din Europa ce face parte din lanţul principal al Munţilor Caucaz, are cele mai mari şanse să ajungă pe lista celor şapte minuni. Foarte bine clasate mai sunt şi celebrul castel din Republica Inguşetia sau muzeul uriaş din Volvograd. Votarea se încheie la începutul lunii iunie.

Antena 3

Niciun comentariu: