marți, martie 04, 2008

CIUVICĂ ACUZĂ. CAMPANIA ELECTORALĂ A LUI BĂSESCU FINANŢATĂ ILEGAL DE HAYSSAM

Mugur Ciuvică acuză firma care i-a organizat campania electorală de acum patru ani preşedintelui Traian Băsescu că ar fi încasat bani de la Omar Hayssam, pe care nu i-a înregistrat în contabilitate. Ciuvică spune că ar fi vorba despre nu mai puţin 230.000 de lei. În replică, directorul firmei de publicitate, Felix Tătaru, susţine că este vorba despre un atac politic, care l-ar viza de fapt chiar pe şeful statului.

Mugur Ciuvică susţine că, în perioada 2002 - 2005, firma lui Felix Tătaru, GMP Advertising, a derulat un contract de servicii de publicitate cu firma lui Omar Hayssam, SC Bucovina Enterprises SRL. În martie 2004, la un control al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din Suceava la firma Bucovina, s-a constatat că aceasta a făcut cheltuieli de publicitate de 7.344.090.429 lei, sume achitate firme bucureştene GMP ADVERTISING SRL Bucuresti.

Direcţia finanţelor publice Bucureşti a verificat, în septembrie 2006, contabilitatea firmei GMP şi a constatat că aceasta încasase 5.053.028.541 lei vechi de la firma Bucovina. Concluzia acestui control a fost că societatea de publicitate nu a incalcat nici o prevedere legala. Intrat în posesia documentelor, Mugur Ciuvică atrage atenţia însă că este vorba despre o diferenţă de 2.291.061.888 lei vechi, banii plătiţi de Hayssam firmei lui Tătaru, care nu se regasesc in contabilitatea GMP.

Aflat în străinătate, Felix Tătaru a aflat de la Antena 3 de acuzaţiile lansate de Mugur Ciuvică, pe care le consideră o glumă proastă. Mai mult, el spune că sumele aduse de acel contract sunt ridicol de mici, iar el s-a derulat cu directorul general de la Suceava. Pe Omar Hayssam l-a cunoscut doar atunci când i-a cerut implicarea într-un proiect social şi anume de a dona un procent din încasări pentru renovarea mânăstirilor din Bucovina.

Pentru că nu există nicio neregulă în acest contract, Tătaru crede că, de fapt, vizat este alt client al său, şi anume Traian Băsescu. Grupul de Investigatii Politice solicită ANAF să verifice, din nou, GMP Advertising, ţinînd cont şi de rezultatele controlului făcut la Suceava în 2004.

Antena 3

Niciun comentariu: