joi, martie 06, 2008

Părăsită pe Wikipedia, vinde tricourile fostului iubit pe eBay



Fondatorul Wikipedia s-a despărţit de iubită printr-un mesaj postat pe site-ul enciclopediei online

Ea s-a răzbunat scoţându-i hainele la licitaţie pe eBay

O banală poveste de dragoste s-a trasnformat, peste noapte, într-o istorie tragi-comică despre iubire în secolul Internetului. După ce a fost părăsită de către fondatorul paginii Wikipedia chiar pe site-ul creat de el, prietena acestuia i-a scos la licitaţie câteva tricouri pe eBay. Relaţia dintre Jimmy Wales (zis şi Jimbo), creatorul enciclopediei online Wikipedia, şi Racher Marsden, o canadiancă cu orientare politică de dreapta, fostă prezentatoare de televiziune şi cu antecedente de comportament obsesiv împotriva foştilor iubiţi, a durat doar câteva luni. Când iubirea lor a luat sfârşit, rufele murdare s-au spălat în public, pe două dintre cele mai cunoscute pagini de Internet, aceesate zilnic de mii, chiar sute de mii de oameni din întreaga lume.

POVESTEA LOR

Jumbo are 41 de ani, este milionar din aventura cu Wikipedia, iar Rachel are 33 de ani şi o condamnare de hărţuire a unui fost prieten la activ. Sâmbăta trecută, femeia a deschis Internetul şi a descoperit cu stupoare că a fost părăsită de către Jimmy, printr-un anunţ postat chiar pe pagina pe care el a creat-o. „Nu mai am o relaţie cu Rachel Marsden” spunea anunţul laconic. În continuare, Rachel a procedat aşa cum numai o femeie rănită în dragoste ar proceda: i-a aruncat hainele iubitului. Dar nu oriunde, ci tot pe Internet. Femeia susţine că a căutat mult şi bine un tricou şu un pulover lăsate la ea acasă de către Jimmy, în singura noapte petrceută împreună, după care le-a îmbrăcat, s-a fotografiat cu ele şi a postat pozele pe eBay, într-un anunţ cu licitaţie. „Bună, numele meu este Rachel şi fostul meu prieten, fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, tocmai s-a despărţit de mine printr-un anunţ pe Wikipedia” scrie ea. În decurs de doar câteva zile, tricoul, care se mândreşte cu două pete încăpăţânate, ajunsese să fie licitat la 150 de lire sterline, iar puloverul trecuse de 200 de lire, notează cotidianul The Times.

Rachel a mai făcut un pas înainte: a trimis unei pagini de Inetrnet care are ca subiect tehnologia, câteva dintre conversaţiile pasionate cu Jimmy, declanşând o dezbatere cu privire la faptul că acesta din urmă şi-ar fi încălcat propriile principii postând anunţul despărţirii pe propriul website. Se pare că Wales ar fi ajutat-o pe Rachel să-şi modifice biografia din Wikipedia, „netezind” unele puncte mai controversate.

ana.ilie@gandul.info

Niciun comentariu: