marți, martie 04, 2008

*** Cluj, condusă din umbră de un miliardar ungur?!

„*** e echipa masonilor unguri”, a susţinut în dese rânduri patronul Stelei, Gigi Becali. Ei bine, se pare că transferurile spectaculoare realizare de clujeni în ultimul an, precum şi salariile exorbitante din Gruia au o explicaţie: liderul la zi din Liga I nu ar fi finanţată numai de patronul din acte, Arpad Paszkany, ci şi de un miliardar din ţara vecină, Ungaria.

Potrivit cotidianului Cancan, pricipalul finanţator al ceferiştilor ar fi Sandor Demjan, cel mai bogat om din Ungaria. Într-adevăr, Fabbiani&Co au înscrise pe tricou firmele lui Paszkany, şi anume Polus (în partidele din campionat şi din cupă) şi respectiv TriGranit (în meciurile din cupele europene). Numai că, surpriză! Cele două companii care sponsorizează campioana de toamnă a Ligii lui Mitică nu sunt patronate de Arpi, ci doar administrate de omul de afaci ardelean. De fapt şi de drept, atât Polus cât şi TriGranit au fost fondate de acelaşi om, aţi ghicit!, Sandor Demjan.

Cine este însă acest Sandor Demnjan?! Ei bine, maghiarul are 64 de ani şi o avere grandioasă, esitmată undeva în jurul unui miliard de euro. Demjan l-a înlocuit la vârful clasamentului pe un alt magnat din Ungaria, Sandor Csanyi, directorul general al celei mai mari bănci ungare, OTP Bank, a cărui avere se cifreaza la „doar” 560 de milioane de euro. Ca orice om de afaceri care se respectă, Demjan a pus bazele „Fundaţiei Demjan Sandor”, care a creat la Cluj „Bursa Sandor Demjan” în valoare de un milion de euro, care se adresează studenţilor merituoşi. În afară de afaceri, cel mai avut ungur are o altă mare iubire: fotbalul. Microbist de mic, Demnjan a fost preşedinte al Ligii de Fotbal din Ungaria (MLL). Pentru o perioadă scurtă de timp, însă: doar în perioada 2000-2007.

Întrebarea este însă următoarea şi are doi de „dacă”: ce se va întâmpla în cazul în care românul Iulius Mureşan se va ţine de cuvânt şi se va ratrage de le *** - aşa cum a anunţat după înfrângerea din Ghencea cu Steaua, scor 1-3 - şi dacă, într-adevăr, patronul de drept al clujenilor ar fi acest „Mitică al Ungariei”?! Va răsuna oare prin Gruia celebrul imn al Ligii Campionilor sau oare „Isten, áldd meg a magyart”?!...
from antena3

Niciun comentariu: