marți, februarie 26, 2008

„Mafia” românã devine mai influentã în Toscana

Datele raportului anual „Legalitate şi justiţie socială pentru o regiune mai sigură", îngrijit de Fundaţia Antonio Caponetto, descrie situaţia anului trecut în materie de ilegalităţi în Toscana şi subliniază, în acelaşi timp, perspectivele anului 2008.

Raportul reliefează că în regiune a crescut importanţa mafiei ruse şi a celei române, relatează AGI.

Salvatore Calleri, preşedintele Fundaţiei declară că: „Toscana nu este pământul mafiei dar, mafia există şi noi nu trebuie să micşorăm paza". Activitatea urmărită de raport se referă la acţiunile făcute în afara legii: criminalitatea organizată şi criminalitatea de stradă. În ceea ce priveşte criminalitatea organizată, în afara mafiei chineze şi a celei italiene, există şi alte mafii care s-au răspândit în ultimul timp în Italia, aşa cum este cea româna şi cea rusă.

„Toscana, a declarat Calleri, este un teritoriu bogat din punct de vedere economic şi care, prin natura sa, este permeabil la inflaţiile financiare mafiote".

După datele raportului anual nu este totuşi vorba de controlul de teritorii, aşa cum se întâmplă în regiunile din sudul Italiei ca Puglia, Campania, Calabria şi Sicilia. În Toscana există o importantă identitate antimafiotă în rândul cetăţenilor şi al instituţiilor."

from adevarul.ro

Niciun comentariu: