joi, februarie 28, 2008

MORPH. MICRO-TELEFONUL VIITORULUI, DE LA NOKIA

Centrul de cercetare al Nokia de la Universitatea Cambridge a prezentat marţi conceptul Morph, o minune a nanotehnologiei. Acesta a fost lansat la expoziţia “Design şi minte elastică” la Muzeul de Artă Modernă din New York. Conceptul Morph dezvăluie o nouă faţă a tehnologiei, arătând cum mobilele viitorului pot fi flexibile, permiţând utilizatorului să-şi transforme aparatul în forme radical diferite. În afara acestor transformări, nanotehnologia aduce şi alte îmbunătăţiri mobilului, cum ar fi transparenţa şi chiar o suprafaţă care se curăţă singură.

GALERIE FOTO MORPH



“Sperăm că această combinaţie de artă şi ştiinţă va demonstra publicului larg potenţialul nanoştiinţei. Cercetările efectuate de noi sunt foarte importante pentru această ştiinţă, pentru că încercăm să găsim noi materiale mai sigure şi o cale de a le dezvolta şi folosi”, a declarat doctor Tapani Ryhanen, şeful Centrului de cercetare Nokia de la Universitatea Cambridge.

Parteneriatul dintre Nokia şi Universitatea Cambridge a fost anunţat în Martie 2007, înţelegera stipulând o colaborare pe termen lung pentru proiecte de cercetare, primul dintre acestea fiind centrat pe nanotehnologie, conform Softpedia.com.

Elemente din Morph vor putea fi integrate în telefoanele mobile abia peste şapte ani. Cu toate acestea, nanotehnologia ar putea conduce în viitor la costuri scăzute de producţie, oferind posibilitatea unor funcţionalităţi mai complexe pentru mobile, la preţuri scăzute.

sursa foto: Softpedia.com

Antena3.ro

Niciun comentariu: