miercuri, februarie 27, 2008

Turnuri gemene în centrul Clujului

Autorităţile locale au dat ieri undă verde unor proiecte imobiliare legate de ridicarea a trei blocuri-turn de câte 30 şi 35 de etaje.

În următorii trei ani, panorama oraşului Cluj-Napoca ar putea arăta precum cea a unei adevărate metropole. Odată cu finalizarea lucrărilor la zgârie-norii din centru, oraşul de la poalele Feleacului va deveni un concurent serios al Bucureştiului.

iliului local, două proiecte imobiliare de blocuri-turn au primit undă verde. Firma Sigma Center, controlată de omul de afaceri Arpad Paszkany, va ridica, aproape de centrul oraşului, la intersecţia dintre străzile Observator şi Republicii, două turnuri gemene de câte 35 de etaje.


"În partea inferioară a turnurilor, va fi un hotel de cinci stele peste care se vor suprapune spaţii de birouri, iar în partea superioară, locuinţe de lux, de tip business. Vor fi câte patru locuinţe a câte 150 de metri pătraţi", explică Sorin Scripcaru, arhitectul care se ocupă de proiect. La subsol va fi o parcare pe trei niveluri, cu o capacitate de peste 1.400 de locuri. Investiţia totală ajunge la peste 140 milioane de euro, iar lucrările vor începe anul acesta. "În circa trei ani, ar putea fi finalizate ambele turnuri", apreciază Sorin Scripcaru.


Inflaţie de blocuri-turn


Pe acelaşi versant al Dealului Feleacului, dar de cealaltă parte a Căii Turzii, firma israeliană Carmel a primit aprobarea să ridice un cartier cu peste 1.500 de locuinţe. Proiectul include şi trei blocuri-turn, două de câte 24 de nivele, iar unul de 30. „În doi ani vor fi finalizate turnurile, întregul cartier putând fi terminat etapizat în cinci ani", susţine Bianca Pavel, office-manager la firma de proiectare Arhimar.


Pe de altă parte, în cartierul de vest Mănăştur, firma Tower a demarat deja construcţia a trei turnuri cu câte 18 etaje pentru locuinţe, iar în zona Someş - strada Constanţa, se vor ridica alte trei clădiri de birouri de peste 25 de etaje.

»În partea inferioară a turnurilor, va fi un hotel de cinci stele peste care se vor suprapune spaţii de birouri, iar în partea superioară, locuinţe de lux, de tip business
Sorin Scripcaru,
arhitect

from adevarul.ro

Niciun comentariu: